Comunicat oficial AMO Valencià

CAMPANYA "RUS I CORDA". ASSOCIACIÓ MINUSVÀLIDS ONTINYENT I VALL D’ALBAIDARespecte a les declaracions del Sr. Rus (president de la Diputació Valenciana) en la inauguració del projecte de "estabilització de talussos del marge dret del riu Clarià" a Ontinyent, hem de dir com a entitat que representa al col·lectiu de persones amb diversitat funcional física d’esta comarca que ens pareixen d’una immoralitat absoluta. No ens val que la seua forma de parlar siga sempre tan sorneguera.Per allò que s’ha exposat llancem la campanya "RUS I CORDA" que consistix en:

  • d’una banda, l’arreplega de firmes online (que podran trobar en el nostre bloc a partir del divendres) sol·licitant la disculpa pública respecte al seu vocabulari i formes feridores i la dimissió del càrrec que ostenta.

 No ens val que ara es diga que es va a buscar la possibilitat d’adaptar el passeig del riu, ja que això hauria d’haver-se redactat des de l’inici del projecte. Amb açò demostra que no sabia en quines condicions estava planejat i executat el projecte que venia a inaugurar.Hem sentit en mitjans de comunicació que el Sr. Rus afirma "el gran respecte escrupolós que té cap als discapacitats", però amb l’expressió els "baixarem amb cordes" o "pobres minusvàlids", veiem el desconeixement de la nova nomenclatura que definix al nostre col·lectiu "diversitat funcionar", sense entrar en els qualificatius pobres que és de segles passats. I menyspreant, llevant-li valor a unes vides humanes per la seua situació física.

  • L’altra part de la campanya serà el repartiment per part de la nostra associació de cordes amb el símbol internacional de les persones amb diversitat funcional, perquè la ciutadania les penge en els seus balcons, cotxes… com a mostra de suport i amb això la contundent prohibició de la realització d’obres sense accessibilitat.

Volem que tots els nostres veïns no pensen que la petició d’accessibilitat al passeig del riu Clarià és una cosa impossible, ja que en altres ciutats s’ha fet. Pensem que la falta d’accessibilitat que té l’obra no ha sigut pels desnivells del terreny ja que es pot observar que la distància de la zona alta és molt semblant als talussos de la zona baixa.
A estes altures no podríem ni pensar que a una dona se li negue l’obrir un compte bancari o l’entrar a un bar ella sola. A açò és al que ens referim, el canvi de les lleis els va donar esta possibilitat a les dones. El nostre col·lectiu també ha aconseguit plasmar els seus drets en lleis però els nostres polítics no els duen a terme.
Si estiguera adaptat este espai d’oci d’Ontinyent la meua possibilitat de passejar pel riu Clarià existiria i jo com persona de ple dret podria triar anar o no anar, però així em prohibixen, em lleven la possibilitat de triar.
Gràcies a tota la ciutadania pel seu suport, sabem que a una gran part de la població este tema el toca de prop, per familiars o amistats.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.